Η ΔΗ. Αν. Α. ανησυχεί για νέο «καυτό» καλοκαίρι μετά τις Ευρωεκλογές ……

Posted in Ανακοινώσεις

Μετά από τη συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου, η ΔΗ.Αν.Α. (ΔΗ.ΚΙ. -Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ) εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη ανησυχία της για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζει ο διάλογος για τα θέματα της παιδείας, τόσο στην ΜΕΠΕY, όσο και στα άλλα θεσμικά Σώματα του ΥΠΠ.

Ενώ έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες  από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση στην Παιδεία και την ρήξη στις σχέσεις μας με το Υπουργείο Παιδείας και παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για εξεύρεση λύσης στα δεκάδες ανοικτά θέματα, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Και παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας έχει εντοπίσει, αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα νοσεί και επιβάλλονται άμεσες τομές και ουσιαστικές αλλαγές, εντούτοις, δεν δείχνει ουσιαστική θέληση και συνεργασία για την επίλυση των διαφορών και την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ΔΗ.Αν.Α. καλεί Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση να προχωρήσουν στη στελέχωση με βάση τα όσα ίσχυαν πριν από την 4η Ιουλίου 2018, με ταυτόχρονη πίστωση των διδακτικών περιόδων σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που επηρεάστηκαν, παραχώρηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στους νεοεισερχομένους, και να παραχωρήσουν τη δυνατότητα πρόωρης αφυπηρέτησης, όπως ήταν και οι δεσμεύσεις τους.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του ΠτΔ για «…εύλογες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις για δικαιώματα, για την απόκτηση καλυτέρων συνθηκών εργασίας και ενδεχομένως και βελτίωσης μισθολογικής», αλλά της αναμενόμενης κατάθεσης από πλευράς του πρόεδρου της ΜΕΠΕΥ, στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, της τελική του πρόταση που αφορά τον διάλογο που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο, καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει πράξη τα ίδια της λόγια και να αποδείξει ότι δεν είναι άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα όταν λέει πως: «… πέρα και μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες, να δώσουμε επιτέλους αυτό που χρωστούμε στα παιδιά μας και στους μέλλοντες πολίτες αυτής της χώρας». Μόνο έτσι θα αποφύγουμε ένα νέο «καυτό» καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή, η ΔΗ.Αν.Α. καλεί την ΠΟΕΔ να ασκήσει πίεση για εντατικοποίηση του διαλόγου σε όλα τα Σώματα και για όλα τα ανοικτά θέματα (σχέδια αξιολόγησης μαθητή- εκπαιδευτικού- εκπαιδευτικού έργου, Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση, προγράμματα αγοράς υπηρεσιών, ασφάλεια και υγεία/βία και παραβατικότητα στις σχολικές μονάδες, συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών, ανοικτά ζητήματα του ΝΣΔ, Κανονισμοί Λειτουργείας των Σχολείων, θέματα Μουσικών, κ.τ.λ.) . Η πάροδος του χρόνου δεν εργάζεται υπέρ των θέσεων του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως πιθανόν κάποιοι πιστεύουν.