ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Π.Σ.Γ.Α ΠΟΕΔ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017)

Posted in Ανακοινώσεις

Στην πρώτη αυτή συνάντηση μας μετά τις εκλογές της 30ης Μαΐου, εκ μέρους της ΔΗ.ΑΝ.Α.  θα ήθελα πρώτα απ΄ όλα να συγχαρώ όλους για την εκλογή σας και να ευχηθώ κάθε γόνιμη, δημιουργική και αποτελεσματική τριετία προς το συμφέρον της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πολύτιμη προσφορά τους, σε όλους τους προηγούμενους Γενικούς Αντιπροσώπους, μέλη Δ.Σ. και Γραμματείας που είτε συνεχίζουν είτε αποχωρούν από την ενεργό συνδικαλιστική δράση.

Στην εκλογική τούτη Π.Σ.Γ.Α., πέρα από την τυπική εκλογή του νέου Δ.Σ. και της Γραμματείας, αφού οι εργασίες περιλαμβάνουν και κατάθεση των απόψεων των Κινήσεων για όλα τα θέματα (εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, κ.τ.λ.) που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και με σεβασμό πάντοτε στο χρόνο που μας έχει παραχωρηθεί, θα αρκεστούμε  μόνο σε μια πολύ γενική αναφορά, σε γενικές επισημάνσεις  για το πώς εμείς θα θέλαμε να οδεύσει η Οργάνωση μας την επόμενη τριετία. Αναλυτικά οι θέσεις μας «Προτάσεις και Όραμα μας» θα κατατεθούν στην Π.Σ.Γ.Α. του Οκτωβρίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί το Σχέδιο Δράσης για ολόκληρη την τριετία.   Θα επιχειρήσουμε όμως πρώτα ένα βήμα πίσω για να καταγράψουμε τι είναι αυτό που χαρακτήρισε την προηγούμενη χρονιά, ώστε να  έχουμε ένα σημείο αναφοράς στο που πρέπει να στοχεύσουμε, τι να αποφύγουμε και τι να πετύχουμε στην επόμενη τριετία.  
Είχαμε λοιπών μια χρονιά  που  χαρακτηρίζεται ως χρονιά:
- Των «οροφών» και της υπονόμευσης του Δημόσιου Σχολείου
- Της καταστρατήγησης  του θεσμικού διαλόγου από την εργοδοτική πλευρά
- Των εξαγγελιών στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης με συνέπεια την επιβάρυνση του εκπαιδευτικού έργου χωρίς  στήριξη
- Της δημιουργίας μιας νέας ομάδας εργαζομένων εκπαιδευτικών
- Της στασιμότητας των αιτημάτων

Αλλά  ταυτόχρονα ήταν και η χρονιά:
- Της  έλλειψης συλλογικότητας  στην ΠΟΕΔ
- Του εξευτελισμού, της υπονόμευσης, της κατρακύλας, ……της Οργάνωσης στο χειρότερο σκαλοπάτι των τελευταίων 30 χρόνων. 

Τέτοιου βαθμού κατάντια, αν είναι επιεικής ο όρος,  πού δεν ήταν ανάμεσα στις προβλέψεις μας όταν πριν από ένα χρόνο  λέγαμε πως για το γεγονός ότι στους επόμενους μήνες  θα έχουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για πλήθος θεμάτων (εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά. Οργανωτικά, οικονομικά, εθνικά, κ.ά.), θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση όλοι μας και ενωμένοι, μακριά από τις κινησιακές - εκλογικές σκοπιμότητες να αναβάλουμε τις εκλογές για ένα ακόμη χρόνο… Ζήσαμε λοιπόν: 

-Επαρχιακές επιτροπές να διαλύουν κάθε σχέση συνεργασίας και συλλογικότητας και να σταματούν τις συνεδρίες τους πριν ξεκινήσουν…
-Συναντήσεις Τοπικών Υπευθύνων που να μετατρέπονται σε χώρο προσωπικών κοκορομαχιών των αξιωματούχων της Οργάνωσης…. 
-Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις Μελών που δεν πραγματοποιούνται λόγω μονοψήφιου αριθμού μελών…
-Συνεδρίες Γραμματείας με ξυλοδαρμούς…
-Πρόεδρο Οργάνωσης και Κινήσει που να δηλώνει σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις… αλλά ταυτόχρονα  να δηλώνουν ανοικτά τις διαφωνίες τους και να υπονομεύουν  τις αποφάσεις…
-Εκβιασμούς, συκοφαντίες, ρεζιλέματα,  αμφισβήτησης των  νόμιμων αποφάσεων, μιλώντας για διασπάθιση χρημάτων, καταρρακώνοντας το κύρος, την αξιοπρέπειας αυτής της Οργάνωσης, με μόνο όφελος την δημιουργία εντυπώσεων και κέρδος ψίχουλων- ψήφων.
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΕΔ σήμερα βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις και σοβαρότατους κινδύνους, ακόμη και αυτό της διάσπασης και έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα τρέχοντα θέματα αλλά παράλληλα να ανατοποθετηθεί  απέναντι στα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα που αγγίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα, το δάσκαλο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, να αξιολογήσει  και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με τους θεσμούς και την κοινωνία, να βελτιώνει την επικοινωνία και την προσφορά  στα μέλη της.

Ως ΔΗ.ΑΝ.Α πιστεύουμε στο δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα, υπεύθυνο συνδικαλισμό, που μακριά από φανατισμούς και δογματισμούς διεκδικεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης, προτείνοντας παράλληλα λύσεις και προλαβαίνοντας τις άστοχες ρυθμίσεις. Επιπρόσθετα πιστεύουμε στη διασφάλιση του διαλόγου με την εργοδοτική πλευρά, το Υπουργείο Παιδείας, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους οργανωμένους γονείς…

Η ύπαρξη εκπαιδευτικού οράματος και η δρομολόγηση εκείνων των ενεργειών που το υλοποιούν πρέπει να αποτελεί πάγια πολιτική της Οργάνωσης και είναι αυτό ακριβώς που διασφαλίζει τις ισορροπίες ανάμεσα στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά αιτήματα. Το όραμα της ΔΗΚΙ και του Συνδυασμού ΔΗ.ΑΝ.Α., που αυτόματα αποτελεί και δέσμευσή μας για αυτή την τριετία, είναι η βελτίωση της ποιότητας του Δημόσιου Σχολείου και συνεπώς η προστασία του.

Για να επιτευχθούν τα πιο πάνω σημαντική είναι η δημόσια εικόνα της ΠΟΕΔ και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται κάθε φορά,  ώστε η επικοινωνία με την κοινή γνώμη να είναι αποτελεσματικότερη. Παρόλο που η απαξίωσή μας από την κοινωνία ήταν  άδικη και ακραία,  πιστεύουμε ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι συστηματικής προβολής του έργου του δασκάλου, αλλά και να σημειωθούν θέματα όπου άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας του δημόσιου σχολείου στα οποία μπορούμε να έχουμε συμπαραστάτες τους γονείς και γενικότερα τη κοινή γνώμη. 

Πρωταρχικός στόχος της εσωτερικής λειτουργίας αλλά και κινητήριος δύναμη της ΠΟΕΔ θα πρέπει να είναι η βελτίωση της επικοινωνίας  και η προσφορά υπηρεσιών προς τα μέλη   της. Η εμπιστοσύνη των μελών προς τη συνδικαλιστική τους Οργάνωση  ενισχύεται όταν η δράση των κινήσεων δεν  αντικαθιστά τη δράση της ΠΟΕΔ. Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. εισηγούμαστε την προσφορά επιμορφωτικών δράσεων μόνο από την ΠΟΕΔ και τα Επαρχιακά της Γραφεία και όχι από τις Κινήσεις, ως πρώτο βήμα ανάκτησης της συλλογικότητας, και ως δεύτερο, ίσως και σημαντικότερο τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της ΠΟΕΔ, κάτι που πέρα των τόσων άλλων, πιστεύουμε θα πρόσθετε στο κύρος της Οργάνωσης και θα την έφερνε ποιο κοντά στα μέλη της. Παράλληλα θα  πρέπει να βελτιώσει την επαφή/ επικοινωνία της με τους συναδέλφους σε σχολική βάση, ώστε να είναι κοινωνός της βούλησης και των αντιλήψεων τους. Η τελευταία αντίδραση μερίδας συναδέλφων στην απόφαση της Οργάνωσης για απεργιακά μέτρα και η άρνηση τους να ακολουθήσουν θα πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Ακόμη ποιο σοβαρά πρέπει να μας απασχολήσει και το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Οργάνωσης μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, ικανοποιώντας και το αίσθημα της πλειοψηφίας που ακολούθησαν, έστω και αν διαφωνούσαν. Στόχος της ΠΟΕΔ πρέπει να είναι οι ορθές στοχεύσεις που μας ενισχύουν, που περνούν τα σωστά μηνύματα και δε μας απομονώνουν. Η ΠΟΕΔ, με σοφία, σωστό ζύγισμα, σφαιρικά, μακριά από σκοπιμότητες και παλικαρισμούς  και ανάλογα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης στιγμής θα κρίνει  την υιοθέτηση  μέτρων αντίδρασης  πείθοντας με επιχειρήματα πρώτα τον Κλάδο για να τα ακολουθήσει ομόψυχα. 
 
Λαμβάνοντας λοιπών υπόψιν όλα τα πιο πάνω  και αξιολογώντας τη μέχρι τώρα δράση της, συνοψίζοντας  πιστεύουμε ότι η ΠΟΕΔ πρέπει να βελτιώσει:
-Το στρατηγικό της σχεδιασμό και την εσωτερική της συνοχή και λειτουργία
-Την  επικοινωνία της με τους συναδέλφους σε σχολική βάση
-Το χρόνο αντίδρασής της στα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα που προκύπτουν, ώστε να δρα περισσότερο προληπτικά παρά κατασταλτικά
-Τις δημόσιές της τοποθετήσεις και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει
-Την προσφορά της προς τα μέλη και το κοινωνικό σύνολο
-Τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της
-Της προβολής του έργου  των εκπαιδευτικών 
-Τη συνεργασία με άλλους φορείς- οργανώσεις ( Γονείς, εκπ. Οργανώσεις….) ώστε δυναμικά να προχωρά στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων.

Αναλυτικά οι θέσεις μας «Προτάσεις και Όραμα μας» θα κατατεθούν, όπως έχουμε προαναφέρει,  στην Π.Σ.Γ.Α. του Οκτωβρίου. Θα κάνουμε μόνο αναφορά στο ΝΣΔΕ:

Αποτιμώντας και αξιολογώντας το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2015, σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, από τη στιγμή που συνάδελφοί μας κινδυνεύουν ακόμη να μείνουν χωρίς εργασία, μετά το 2018 ή το 2027. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα, όταν έχουμε μπροστά μας τα δεδομένα και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν τότε.
 
Ως ΔΗΚΙ, σε μια δύσκολη μάχη, είχαμε δύο επιλογές: Την εύκολη, δηλαδή να φωνασκούμε και να αποφεύγουμε το διάλογο με ξεκάθαρο κίνδυνο να τα χάναμε όλα ή τη δύσκολη επιλογή, δηλαδή να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε! Επιλέξαμε τη δύσκολη επιλογή! Σίγουρα δεν πετύχαμε όλα όσα επιδιώκαμε. Επιλέξαμε τον δρόμο αυτό αντί της άγονης κατάκρισης των πάντων ή της παθητικής αναμονής της ψήφισης του προτεινόμενου νόμου, αφού η θέληση των πολιτικών δυνάμεων να καταλήξουν ήταν δεδομένη και πετύχαμε  πιστεύουμε πολλά (το μεταβατικό στάδιο από 2018-2022 έγινε 2027, το 60%- 40% έγινε 50%-50%, οι 500 μονιμοποιήσεις έγιναν 700….). Το ίδιο πράξαμε και τώρα…παλέψαμε, πείσαμε (εκεί που όλοι γνωρίζουν, ακόμη και αυτοί που μιλούν για κομματικές κινήσεις)  και συμβάλαμε:
-Στην απόσυρση της προσφυγής που κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία εκ μέρους του ΥΠΠ στην πρωτόδικη απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Κούλουρου
-Στο να αναγνωριστεί το καθεστώς Αορίστου Χρόνου για όλους τους Συμβασιούχους που έχουν  30 μήνες αθροιστικής υπηρεσίας
-Στο ειδικό καθεστώς των αντικαταστάσεων μέχρι το 2027 

Ο αγώνας μας όμως δε σταματά εδώ. Την κρίσιμη αυτή στιγμή έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένα απορρέοντα τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε με πολλή υπευθυνότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συμβασιούχους, τους αντικαταστάτες αλλά και ολόκληρο τον Κλάδο. 
 
Σταθερός και αμετακίνητος  στόχος μας, ήταν διαχρονικά και παραμένει η μετατροπή όλων των συμβασιούχων και των αντικαταστατών με 30μηνη αθροιστική υπηρεσία σε εργαζομένους αορίστου χρόνου, όπως ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να μην αδικηθούν από την εφαρμογή του ΝΣΔΕ και να οδηγηθούν στην ανεργία. Πέραν λοιπόν της σημαντικής διευκρίνισης  που δόθηκε με την τροπολογία  για την εργοδότηση αντικαταστατών μόνο από τον πίνακα διοριστέων μέχρι το 2027,  μια πολυάριθμη ομάδα συμβασιούχων και αντικαταστατών με αθροιστική υπηρεσία ετών και όχι απλά τριαντάμηνη,  θυματοποιούνται και σύρονται  σε μια διαδικασία  εξετάσεων, χωρίς να  έχουν πάρει απαντήσεις για την αναγνώριση της τριαντάμηνης υπηρεσίας.

Και επειδή σαν Κίνηση δεν θέλουμε απλά να  σκορπούμε συνθήματα και να κάνουμε λεονταρισμούς εκ του ασφαλούς, καταγγέλλοντας απλά για λόγους εντυπωσιασμού,  είπαμε και επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας για το τι κάνουμε τώρα και στο εξής.

Παίρνουμε  ως κέρδος τις τροπολογίες που πέρασαν και συνεχίζουμε τον αγώνα για τα υπόλοιπα θέτοντας τους εξής πλέον στόχους:
-Διασφάλιση του αορίστου χρόνου μέσω 30μηνου για τους συμβασιούχους αφού ούτε καν αυτό δεν διασφαλίστηκε γραπτώς σήμερα.
-Διεκδίκηση του αορίστου χρόνου μέσω νομικής προσφυγής ΚΑΙ για τους αντικαταστάτες. Ήδη αρκετοί νομικοί εκφράστηκαν και θεωρούν πως υπάρχει νομικό έρεισμα.
-Συνεχείς πίεση  στην εκάστοτε κυβέρνηση  για μετάθεση του 2027 κατά ένα -δύο χρόνια. 
-Αποτροπή των όποιων προτάσεων  έρθουν από το υπουργείο και έχουν να κάνουν με την το κλείσιμο της στρόφιγγας παραγωγής 30μηνων όπως ο υπουργός άφησε να εννοηθεί αφού αυτό θα συνιστά μη σεβασμό της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας από κάποιο σημείο και μετά!
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τόσο η ΔΗ.ΚΙ. όσο και ΔΗ.ΑΝ.Α. στο σύνολο της δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τις αποφάσεις της ΠΣΓΑ που θα ακολουθήσει των Οκτώβρη, με στόχο να βοηθήσει τη νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ να κινηθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα για επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στους στόχους που θα τεθούν. Βασική θέση μας είναι πως η Οργάνωση θα πρέπει με ευκρίνεια στόχων και μέσα σε επιθυμητά χρονικά πλαίσια, να παρουσιαστεί συνεπείς στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανάλαβε   απέναντι στο εκλογικό σώμα που την ανέδειξε.
Σας ευχόμαστε μια γόνιμη και δημιουργική παρουσία στη σημερινή Συνδιάσκεψη και είμαστε βέβαιοι ότι από κοινού θα εργαστούμε για το καλό όλων και για την ευημερία και πρόοδο της πατρίδας μας.