ΔΗΚΙ Δασκάλων: Εκ προθέσεως οι ανήθικες κατηγορίες της ΑΚΙΔΑ για εργοδότηση του Ειδικού Γρ. της ΠΟΕΔ

Η ΔΗΚΙ δασκάλων ανανφερόμενη σε ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η «προστάτιδα» της  Π.Ο.Ε.Δ. ΑΚΙΔΑ με τις αβάσιμες κατηγορίες της και τα παραπλανητικά  δεδομένα, που παρουσιάζει, στόχο έχει τον διασυρμό των  μελών της ΔΗ.ΚΙ. ενόψει εκλογών αλλά επί της ουσίας  συνεχίζει να διασύρει τη δημόσια εικόνα της ΠΟΕΔ που τόσο «αγαπά» και «θυσιάζεται καθημερινά»… Η ΔΗ.ΚΙ. καταθέτει τα πιο κάτω ερωτήματα προς την ΑΚΙΔΑ αλλά και προς όλους τους συναδέλφους καλώντας τους να κρίνουν:
1.Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ  αποφάσισε πριν δύο περίπου μήνες να  υπογράψει συμφωνία με Εταιρεία για την πραγματοποίηση της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης του Ειδικού Γραμματέα, ώστε να ακολουθήσει μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία. Στην όλη πορεία, γιατί κανένα μέλος της Γραμματείας της ΠΟΕΔ ή του Δ.Σ. δεν ενέγραψε θέμα, που να καταγγέλλει τη διαδικασία πρόσληψης ενώ είχαν γνώση των λεπτομερειών και της εξέλιξης της διαδικασίας;
2.Γιατί στα Διοικητικά Συμβούλια που προηγήθηκαν  κανένα μέλος της Γραμματείας της και εκπρόσωπος της ΑΚΙΔΑ δεν κατάγγειλε γραπτά και επίσημα ότι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα στοιχεία της προκήρυξης, αν αυτό πίστευαν;
3.Γιατί οι της ΑΚΙΔΑ συμμετείχαν σε μια διαδικασία μέχρι τέλους,  την οποία αμφισβητούσαν; Υπήρχε σκοπιμότητα τελικά; Για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μηδενός στη συνέχεια ενόψει εκλογών με πρόθεση να πλήξουν άτομα και Κινήσεις;
4. Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ συμμετείχε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας πρόσληψης του Ειδικού Γραμματέα, στην παρουσία της Εταιρείας  με στόχο  να κάνει τη δική της επιλογή ανάμεσα στην τελική σειρά υποψηφίων με στόχο να επιλέξει τον ένα εξ΄ αυτών όπως είχαμε προαποφασίσει. Μέχρι αυτό το σημείο καμιά αντίδραση από τον Γ. Γραμματέα και τον Β. Οργ. Γραμματέα, εκπροσώπους της ΑΚΙΔΑ στην ΠΟΕΔ.

Συνειδητά δηλαδή οδήγησαν την ΠΟΕΔ  στη «διασπάθιση», για να πιστωθούν προεκλογικούς πόντους;

Μόλις η ΑΚΙΔΑ αντιλήφθηκε ότι η δική τους επιλογή δεν εξασφάλιζε τη δική μας υποστήριξη και την πλειοψηφία, εξαπέλυσαν μια ανήθικη επίθεση εναντίον της Γ. Ταμία,  εκπροσώπου της ΔΗ.ΚΙ. στη Γραμματεία και της ΔΗ.ΚΙ. για την απόφασή τους να στηρίξουν έναν από τους  υποψηφίους της τελικής σειράς, ως είχαν δικαίωμα να το πράξουν σύμφωνα με την αξιοκρατική διαδικασία που ΟΛΟΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ  και την οποία ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ, εκπρόσωπος της ΑΚΙΔΑ είχε υπογράψει.

Πριν καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα σας θυμίζουμε ότι ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ και ανώτατο στέλεχος της ΑΚΙΔΑ είχε θέσει τον εαυτό του υποψήφιο για τη θέση αυτή  χωρίς να επιθυμεί να μπει σε διαδικασία με τους άλλους υποψηφίους και με πτυχία που καμία σχέση δεν είχαν με τη συγκεκριμένη πρόνοια του Καταστατικού. Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκαν το Καταστατικό και την αξιοκρατία  τη στιγμή που ήθελαν τη θέση έτοιμη στο πιάτο.

Είναι άκρως απογοητευτικό που η ΑΚΙΔΑ επιλέγει για προεκλογικούς  και κινησιακούς λόγους να σπιλώσει το δημόσιο πρόσωπο της ΠΟΕΔ. Γιατί τα στελέχη της ΔΗ.ΚΙ. και η ΔΗ.ΚΙ. κρίνονται εδώ και χρόνια και καθημερινά από τους συναδέλφους. Ως ΔΗ.ΚΙ. δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφασή μας λήφθηκε, σύμφωνα με τους όρους της  προκήρυξης και στα πλαίσια της αξιοκρατικής διαδικασίας που ομόφωνα συναποφασίσαμε. Σεβόμενοι τις διαδικασίες και όλους τους υποψηφίους, μόλις ενημερωθεί το άτομο  που επιλέγηκε για την πλήρωση της θέσης και αφού υπογραφτεί η σύμβαση εργασίας θα είμαστε στη θέση να τεκμηριώσουμε την επιλογή μας.

Αν ήμουν μέλος της ΠΟΕΔ προστασία από τέτοια «προστάτιδα» δε θα επιθυμούσα…»