ΠΟΕΔ: Απορρίπτει κατηγορηματικά τους χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών και αντιτίθεται στο στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Posted in Ανακοινώσεις

Ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔ το θέμα της λειτουργίας του σχολείου στις Κεντρικές Φυλακές. Εκφράζει, συνεπώς, τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα στη δημοσιότητα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά ιδιαίτερα μέσα από τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αδικεί τους εκπαιδευτικούς. Η ποιότητα και το επίπεδο του εκπαιδευτικού τους έργου δεν αμφισβητήθηκε από κανένα, αλλά αντίθετα αναγνωρίζεται από όσους συνεργάζονται μαζί τους στο πρόγραμμα το οποίο συντονίζουν, μη εξαιρουμένων, ακόμη και των δύο αρμόδιων Υπουργείων, Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Η ΠΟΕΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τους χαρακτηρισμούς κατά των εκπαιδευτικών και αντιτίθεται στο στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Για το λόγο αυτό, με επιστολή της στις 3/2/2015 ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, μόλις το θέμα περιήλθε στην αντίληψή της. Ζήτησε, περαιτέρω, με νέα επιστολή της στις 19/2/2015 εξειδικευμένη κοινή συνάντηση με τους δυο αρμόδιους Υπουργούς, με σκοπό να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και πτυχές του θέματος και να εξευρεθεί η πλέον κατάλληλη θεσμική λύση, τέτοια που θα εξυπηρετεί την ποιοτική λειτουργία του Προγράμματος Εκπαίδευσης Κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές αλλά και να τεκμηριώνει επαρκώς τις όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονταν. Σε μια τέτοια συνάντηση θα ήταν, επίσης, δεοντολογικά επιβεβλημένο να ακουστεί η φωνή των άμεσα εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών.

Η Οργάνωση θεωρεί ότι καμιά οριστική ενέργεια δεν θα έπρεπε να είχε αναληφθεί, σχετικά, από πλευράς των Αρμόδιων Αρχών, προτού το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο της πιο πάνω συνάντησης, την οποία η ΠΟΕΔ ζητά και αναμένει ότι θα γίνει το ταχύτερο δυνατό.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.