Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου

Posted in Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

(α) Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

(β) Όλοι οι ενδοσχολικοί εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί και κατά τρόπο που να αποδίδονται οι πρέπουσες τιμές και ο ενδεικνυόμενος σεβασμός στον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας. Με την έναρξη των εκδηλώσεων να τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

(γ) Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 στις 12:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, μπορούν να το πράξουν, έπειτα από συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολείων τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις και να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

(δ) Μετά από καθολικό αίτημα των εκπαιδευτηρίων της Λάρνακας, της πόλης του Τάσου Μητσόπουλου, η λειτουργία των σχολείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα διακοπεί στις 11:00 π.μ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. Καλούνται οι Διευθύνσεις των Σχολείων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας όπως προβούν στις ενδεδειγμένες προς τούτο ενέργειες.

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού