H ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία το γνήσιο παιδί του ΔΗΣΥ παραδίδει μαθήματα πολιτικής!!!

Άρθρο

H ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία απεγνωσμένα τρέχει να καλύψει με γελεία και ανυπόστατα επιχειρήματα την απουσία της από την παγκύπρια κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου με κεντρικό σύνθημα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» κατηγορώντας τις υπόλοιπες κινήσεις ότι «έσυραν την ΠΟΕΔ σε μια πολιτικοποιημένη κινητοποίηση». Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, ως γνήσιο παιδί του ΔΗΣΥ κατηγορεί τις άλλες κινήσεις ότι πρόσφεραν δεκανίκι σε πολιτικά κόμματα....

Και ερωτούμε την «υπεύθυνη και σοβαρή ΠΑΔΕΔ», ποια είναι τα βάσιμα επιχειρήματά τους και τι ακριβώς τους ενόχλησε:
 Μήπως το κοινό έντυπο διακήρυξης της κινητοποίησης το οποίο εγκρίναμε προσυπογράψαμε ως ΠΟΕΔ και το οποίο πολλαπλασιάστηκε σε χιλιάδες;
 Μήπως τα άσπρα και κομματικά άχρωμα γιλέκα, που ανέγραφαν τα συνθήματα που εμείς εισηγηθήκαμε και υιοθετήθηκαν από τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα οργανωμένα σύνολα;
 Μήπως η απουσία δεξιών συντεχνιών που με δική τους απόφαση δεν μετείχαν ενώ είχαν κληθεί να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο και τα συνθήματα της εκδήλωσης, χρωματίζοντας εσκεμμένα την εκδήλωση;
 Μήπως οι εργαζόμενοι, οι πολύτεκνοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές ή οι φοιτητές που αγωνιωδώς προσπάθησαν να στείλουν τα μηνύματά τους για τις καταστρεπτικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας και του ξεπουλήματος ημικρατικών οργανισμών εις βάρος του απλού πολίτη;

Ως ΔΗΚΙ πιστεύουμε ότι η ΠΑΔΕΔ θα έπρεπε να ενοχλείται από τον ίδιο τον εαυτό της, γιατί:
 Ποδηγετείται από το Κόμμα της και δυσκολεύεται να συνεργαστεί με μη δεξιές συντεχνίες, έστω κι αν πρόκειται για τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.
 Προσπάθησε να πετύχει την απουσία της ΠΟΕΔ στο παραπέντε μετά από κομματικές υποδείξεις.
 Έχει το θράσος να μιλά για «πενιχρή προσέλευση των δασκάλων» και να εξαγάγει αυθαίρετα συμπεράσματα που τη συμφέρουν, τη στιγμή που η ίδια έσπρωξε την απόφαση μια μέρα πριν την κινητοποίηση, ενώ θα μπορούσε να ενέγραφε θέμα στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ την προηγούμενη Τρίτη και δεν το έπραξε.
 Καταλήγει σε συμπεράσματα παρακολουθώντας από τον καναπέ της την υποκειμενική παρουσίαση της κινητοποίησης από κάποια ΜΜΕ.
 Μιλά για σεβασμό της πλειοψηφικής απόφασης την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, εκλελεγμένος της ΠΑΔΕΔ, αμέσως μετά την απόφαση ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δε θα παραστεί, επιλέγοντας να εκπροσωπεί την Κίνησή του παρά την ΠΟΕΔ...

Και επειδή η κάθε απόφαση κρίνεται εκ του αποτελέσματος εμείς κρατούμε την ουσία: Για πρώτη φορά μετά το κούρεμα και την επιβολή των μνημονιακών μέτρων, τις συνέπειες των οποίων πληρώνει το κοινωνικό κράτος, τα απεγνωσμένα νοικοκυριά, οι χιλιάδες των ανέργων, το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά, κάποια οργανωμένα σύνολα με σύνθημα «Όχι στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους», «Όχι στην αποψίλωση και αποδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης» και με πολιτισμένο τρόπο εξέφρασαν μέσα από μια μαζικότατη εκδήλωση τα πιστεύω τους. Δυστυχώς η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα σ΄αυτό τον τόπο έχουν χάσει την έννοιά τους!