Κακά Μαντάτα για την Εκπαίδευση-Οι Ανησυχίες της ΔΗ.ΚΙ.

Posted in Ανακοινώσεις

Η Δημοκρατική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει για άλλη μια φορά τις έντονες της ανησυχίες για την καθυστέρηση που παρατηρείται για αποφάσεις που αφορούν αποσπάσεις εκπαιδευτικών, μονιμοποιήσεις και διορισμούς συμβασιούχων, με ορατό τον κίνδυνο για μη έγκαιρη και επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, η απόφαση χθες της Βουλής να απορρίψει το αίτημα για αποπαγοποίηση των 257 οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση, δηλαδή δεν θα υπάρξουν μονιμοποιήσεις, δημιουργεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη και νέα δεδομένα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΔΗΚΙ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υ.Π.Π. , Υπ. Οικονομικών, Βουλή) όπως προβούν σ΄όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για πρόσληψη όλου του αναγκαίου αριθμού των εκπαιδευτικών που απαιτείται για ομαλή λειτουργία των σχολείων μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τέλος, ζητούμε και πάλι από την ηγεσία της ΠΟΕΔ να τερματίσει την πλήρη αδράνεια και παθητική στάση που τη χαρακτηρίζει εδώ και ένα χρόνο, να ζητήσει άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου και να αντιδράσει δυναμικά στις πληροφορίες που όλο και περισσότερο φτάνουν κοντά μας για το τι άλλο πιθανόν θα ακολουθήσει: περιορισμούς στις αποσπάσεις, ελλείψεις διορισμών, κατάργηση ωρών για εκπαιδευτικά προγράμματα (δημοτικά και νηπιαγωγεία), μη παραχώρηση περιόδων για υπεύθυνο τμήματος……