Καλή δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά!!!

Posted in Ανακοινώσεις

Η ΔΗ.ΚΙ. Δασκάλων – Νηπιαγωγών με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται στον καθένα σας ξεχωριστά κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του αλλά και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνουμε στους πρωτοδιόριστους συναδέλφους και τους ευχόμαστε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Φαίνεται ότι η Παιδεία δε θα εξαιρεθεί από την οικονομική κρίση επηρεάζοντας δυσμενώς την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης του δημόσιου σχολείου. Εμείς οι εκπαιδευτικοί αλλά πρωτίστως αυτοί που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις οφείλουν να περιχαρακώσουν το δημόσιο σχολείο, ώστε η στροφή σ΄ αυτό να μη θεωρείται λύση ανάγκης.

Η ΔΗΚΙ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με δυναμικότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς φανατισμό, για την επίτευξη των αιτημάτων του διδασκαλικού κλάδου, όπως άλλωστε το αποδεικνύει η 39χρονη πορεία της, αφού μια σειρά από σημαντικότατες συνδικαλιστικές επιτυχίες του κλάδου φέρουν τη σφραγίδα της.

Η φετινή χρονιά άρχισε με το Διήμερο της Επιμόρφωσης καλύπτοντας το πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔ για ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση. Χαιρετίζουμε την έναρξη του θεσμού αυτού αλλά παράλληλα πιστεύουμε στην αξιολόγηση και βελτίωσή του. Η σταδιακή εφαρμογή των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων που συνεχίζει και φέτος. Θυμίζουμε ότι εξ΄ αρχής σημειώσαμε τη αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ανοικτού μηχανισμού αξιολόγησης με τη συμμετοχή του ΥΠΠ του ΠΙ και της ΠΟΕΔ που θα επιβλέπει κάθε στάδιο εφαρμογής των ΝΑΠ αλλά και τη λειτουργικότητα των ΝΩΠ με σκοπό την επανατροφοδότηση και την αναδιαμόρφωσή τους.

Συνεπώς σας καλούμε να μας στέλλετε τη δική σας ανατροφοδότηση καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για όλα τα πιο πάνω. Για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσετε, καθώς και για απορίες ή ερωτήματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά μας θέματα, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε ελεύθερα με οποιοδήποτε αξιωματούχο της Κίνησής μας και καταθέτετε τις δικές σας απόψεις.