ΔΗ.ΚΙ. Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Οι τροϊκανές αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης

Posted in Ανακοινώσεις

Οι αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στις θέσεις της Τρόικα έχουν δημοσιοποιηθεί παρόλο που δεν έχουν δοθεί επίσημα στην ΠΟΕΔ για συζήτηση, παρόλες τις κατ΄ επανάληψην εκκλήσεις της Οργάνωσή μας για προστασία του κοινωνικού διαλόγου. Η ίση κατανομή των βαρών για οικονομική εξυγίανση του κράτους καταντά κενό νοήματος, αφού μόνο οι υπάλληλοι του δημοσίου καλούνται να λογοδοτήσουν για κάτι που δεν ευθύνονται με αποκοπές απολαβών της τάξης του 30% περίπου, συμπεριλαμβανομένων και των περσινών, για την κακοδιαχέριση του κράτους, τα ελλείμματα των τραπεζών, για τη μη φορολόγηση του πλούτου, την αδήλωτη εργασία. Το συνδικαλιστικό κίνημα αγνοείται ενώ τα μέτρα της Τρόικα και οι τροϊκανές αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης κτυπούν ανελέητα το κοινωνικό κράτος και τη μεσαία κοινωνικοοικονομική τάξη.

Η ΔΗ.ΚΙ. Δασκάλων &Νηπιαγωγών πιστεύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να απαιτήσει ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο απαιτώντας φορολόγηση του πλούτου, πάταξη της φοροδιαφυγής, ίση κατανομή των βαρών , διατήρηση των κοινωνικών παροχών, αναθεώρηση επιδομάτων, μη απώλεια της ΑΤΑ, μη παγοποίηση προσαυξήσεων αορίστου χρόνου αλλά κυρίως προτάσσοντας τη μη μονιμότητα των όποιων οικονομικών μέτρων αποφασιστούν ή τη διατήρηση των όρων εργασίας που θα πλήξουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. Ανεξάρτητα των τελικών αποφάσεων του συνδιακλιστικού κινήματος προέχει η ενότητα, η ωριμότητα και η έκφραση της ετοιμότητάς μας για διέξοδο από τα αδιέξοδα με διόρθωση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και τις άσκποπες δαπάνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκχωρούμε κεκτημένα δεκαετιών.

Το χρέος των τραπεζών δεν ξεκαθαρίζεται γεγονός που προμηνύει και επόμενη φάση περικοπών και φορολογιών που θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία, αφού θα σκοτώσουν την κατανάλωση, θα αυξήσουν την ανεργία με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και υγεία.