Εκατοντάδες Εκπαιδευτικοί στην ανεργία!!!

Προστατέψτε την Παιδεία, τη μόνη ελπίδα στο παρακμιακό τοπίο των ημερών που διανύουυμε

Η Δημοκρατική Κίνηση Δασκάλων & Νηπιαγωγών καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται και από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και του Συνδέσμους Συμβασιούχων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3.30μ.μ.

Η αύξηση των διδακτικών περιόδων οδηγεί εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και προμηνύει σειρά περικοπών στην Παιδεία. Οι διδακτικές περίοδοι είναι συνδεδεμένες πάντα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Την ίδια στιγμή που προωθούνταν νομοσχέδια στη Βουλή για αλλαγή του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών δίνοντας ψεύτικες ελπίδες σε αδιόριστους συναδέλφους, οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι δέχονται αδιαματρύρητα ή και ενθάρρυναν την εξέλιξη αυτή.

Απαιτούμε από τους κυβερνώντες και τη Βουλή να βρουν άλλους τρόπους εξοικονόμησης, που να μη θυματοποιούν τους νέους και την παιδεία, αλλά να διορθώνουν την κακοδιαχείριση, να πατάσσουν τη φοροδιαφυγή, να φορολογούν τον πλούτο και την αδήλωτη εργασία.